Wat is Dizkartes?

A.S.V. Dizkartes is een ambitieuze studentenvereniging die volop mogelijkheden biedt om het maximale uit je studententijd te halen. Kortom: ├ęcht genieten van je studententijd doe je bij de A.S.V. Dizkartes!

A.S.V. Dizkartes is de grootste studentenvereniging van Nederland die geen ontgroening kent. Bij ons staan de pijlers Gelijkwaardigheid, Diversiteit en Dynamiek hoog in het vaandel. Met bijna duizend leden en een eigen pand in het hart van het centrum van Groningen is Dizkartes niet meer weg te denken uit het Groninger studentenleven. Dat terwijl A.S.V. Dizkartes pas is opgericht op 24 augustus 1990!

Dankzij het unieke karakter van de vereniging is Dizkartes uitgegroeid tot de derde grootste vereniging van Groningen en de negende grootste vereniging van Nederland. Tijdens deze groei is de identiteit altijd bewaard gebleven. Bij Dizkartes is er voor iedereen de ruimte om zichzelf te ontplooien op zijn eigen manier. Door de vele verbanden, zoals jaarclubs, commissies en disputen, is er voor ieder wat wils.

De basis van je lidmaatschap bij Dizkartes is een jaarclub. Een jaarclub vorm je met 9 tot 14 dames of heren uit je eigen lichting. De eerste helft van je eerste jaar zal volledig in het teken staan van een jaarclub vormen. Vervolgens zijn er nog allemaal andere verbanden waar je in zou kunnen plaats nemen om je lidmaatschap uit te breiden. Zo kun je actief worden door voor een commissie te solliciteren. Dankzij onze pijler Gelijkwaardigheid is dit direct al mogelijk in je eerste jaar. Verder kun je sporten bij disciplines of je passie uitoefenen in een genootschap. Hiernaast kun je in het tweede deel van je eerste jaar bij een dispuut gevraagd worden. Dit is een verticaal verband en bestaat dus uit dames of heren uit meerdere jaarlagen. Bij elk dispuut loop je een introductieperiode om bij dat dispuut te mogen. Ook zijn er een heel aantal Dizkartes huizen in Groningen.