Welkom bij Dizkartes

A.S.V. Dizkartes is een ambitieuze studentenvereniging die volop mogelijkheden biedt om het maximale uit je studententijd te halen. Kortom: écht genieten van je studententijd doe je bij de A.S.V. Dizkartes!

A.S.V. Dizkartes is de grootste niet-traditionele studentenvereniging van Nederland. Met bijna duizend leden en een eigen pand in het hart van het centrum van Groningen is Dizkartes niet meer weg te denken uit het Groninger studentenleven. Dat terwijl A.S.V. Dizkartes nog maar zes-en-twintig jaar jong is.

Word Lid

Bekijk de fotoalbums

Laatste Nieuws

Uitvaartverzekering voor studenten interessant?

Geplaatst op: 28 jun 2018

Een uitvaartverzekering is bepaald niet het eerste waar je als student aan denkt. Toch is het slim om hier nu al serieus naar te kijken. Waarom vraag je je misschien af?
Op jonge leeftijd ligt de premie van een uitvaartverzekering een stuk lager. De verzekeraar geeft een flinke korting op de premie.
Tot je 18e ben je mogelijk gratis meeverzekerd via een van je ouders. Maar zodra je 18 wordt, verandert dit. Als je gedekt wilt blijven voor de kosten van een uitvaart heb je een uitvaartverzekering nodig.

Voordelig
Een uitvaart kost gemiddeld 7.500 euro, stelt het Nibud. Wil je je daarvoor verzekeren? Reken als volwassene van 35 dan op ongeveer 9 à 10 euro per maand. Een uitvaartverzekering voor studenten is een stuk goedkoper: slechts 5,50 tot 6 euro per maand.
De premie die je betaalt, wordt bovendien over een langere periode verspreid.

Waar let je op?
Voordat je blind een uitvaartverzekering afsluit, is het slim om de verschillende verzekeraars onder de loep te nemen. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een uitvaartverzekering?

We sommen de belangrijkste aandachtspunten voor je op:
· Dekkingsgraad: hoeveel keert de verzekeraar uit na overlijden?
· Soort uitkering: keert de verzekeraar geld uit na overlijden of vergoedt deze de kosten van de uitvaart in natura?
· Looptijd verzekering: tot welke leeftijd ben je verplicht om premie te betalen?
· Voorwaarden: worden er beperkingen gesteld aan de dekking en is de dekking waardevast?

Kom je er zelfstandig niet uit om een uitvaartverzekering te kiezen? Schakel dan een assurantieadviseur in.

Club van de Week

Geplaatst op: 18 jun 2018

De Club van de Week is deze week jaarclub Lukozis!

Bestuur afwezig

Geplaatst op: 18 jun 2018

Het Bestuur is vandaag afwezig vanaf 13.00 uur in verband met de Contractus Besturendag. Morgen is het Bestuur afwezig tot 13.00 uur.