GESPONSORD BERICHT: AL NAGEDACHT OVER JE AUTOVERZEKERING?

Geplaatst op ma 15 mei Als student heb je het financieel niet altijd breed. Je studiefinanciering bedraagt tegenwoordig niks meer maar je moet wel je kosten betalen. Het collegegeld, de huur, je zorgverzekering en je mobiele abonnement kunnen je bij elkaar een flinke duit kosten. Ook heb je niet de tijd om full time te gaan werken aangezien je natuurlijk druk bezig bent met studeren. Ook zijn de avonden met je studentenvereniging of in de stad funest voor je budget. Studenten hebben ook steeds vaker een rijbewijs. Hoewel sommige studenten al in staat zijn om een auto tijdens hun studietijd te kopen zullen de meeste dit pas doen als ze zijn afgestudeerd. Als eigenaar van een auto ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Maar waar moet je nou op letten?

WA Verzekering
Het belangrijkste om te weten bij het kiezen van je autoverzekering is de dekking. De eerste is de WA-verzekering. Ook wel wettelijke aansprakelijkheidsverzekering genoemd. Deze moet je hebben. Deze verzekering dekt namelijk alle schade die jij met je auto tijdens een ongeluk veroorzaakt. De schade aan jouw auto zelf wordt echter niet vergoed. Dus stel je rijdt tegen een lantaarnpaal op en je hebt ook een dikke deuk in je auto. Dan vergoedt de verzekering wel de lantaarnpaal maar niet de deuk in jouw auto.

Beperkte Casco
De tweede verzekering is de beperkte casco verzekering. Deze is gelijk aan de WA verzekering. Deze verzekering dekt de schade aan je auto bij diefstal, brand, hagel, storm en ruitbreuk. Ook ben je via deze verzekering gedekt voor schade die ontstaat tijdens een botsing met dieren. De meeste mensen kiezen daarom ook voor deze autoverzekering.

Volledige Casco
De laatste verzekering die je kan kiezen is de volledige casco verzekering. Deze is gelijk aan de beperkte casco maar deze verzekering dekt ook schade die ontstaat uit vandalisme en schade die wordt veroorzaakt door kwaadwillende. Op onafhankelijke vergelijkingswebsites kan je je autoverzekering vergelijken. Zo kan je met een gerust hart de weg op zonder dat je teveel betaald. Bespaar je toch weer een paar biertjes voor vrijdagavond!