Dizkartes sluit tot zondag 20 september preventief deuren Sociëteit

Geplaatst op wo 16 sep De Groningse studentenvereniging A.S.V. Dizkartes heeft besloten de Sociëteit tot in ieder geval zondag preventief te sluiten. De beslissing om de Sociëteit te sluiten valt om een ergere situatie te voorkomen. Dizkartes neemt haar verantwoordelijkheid en handelt uit voorzorg om zo het aantal besmettingen in te dammen.

Op het moment van schrijven zijn er vier bevestigde besmettingen gemeld onder de leden van Dizkartes. Deze leden hebben milde klachten. Het bron- en contactonderzoek van de GGD laat tot nu toe zien dat er geen besmettingen hebben plaats gevonden op de Sociëteit.

Het bestuur van Dizkartes neemt de situatie erg serieus en staat in nauw contact met de GGD Groningen, de Veiligheidsregio Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Het Bestuur houdt haar leden continu op de hoogte van de ontwikkelingen. Zo worden de leden nogmaals dringend verzocht om zich te houden aan de regels van het RIVM: Houd 1,5 meter afstand van elkaar en maak bij klachten een afspraak via 0800-1202. Bij klachten en in afwachting van een testresultaat blijf je thuis. De gezondheid van de leden en iedereen om ons heen staat immers voorop.

Voor vragen over dit bericht kan contact worden opgenomen met Janiek Schulting (Voorzitter) / Maureen van Blerk (Vice-voorzitter) op 050 318 44 57