Dizkartes kent inmiddels 21 commissies. De Commissies hebben een eigen identiteit en doelstelling die ze uitdragen aan de rest van de Vereniging. Commissies organiseren meerdere activiteiten binnen de vereniging! Ze worden aangesteld door het Bestuur. Elke commissie heeft een voorzitter, penningmeester en een aantal leden. Samen werken zij toe naar het hoogtepunt van hun commissie, dit kan variëren van het maken van de almanak tot het organiseren van ons jaarlijkse festival. Elke maandag eten zij samen, en na de vergadering ga je met z'n allen naar de kroeg om te borrelen met andere commissies. Dit zorgt voor een hechte band tussen de actieve leden! 

Robin - Voorzitter Feestcie

Welkom in de leukste studentenstad van Nederland! Ik kan mij nog goed herinneren dat ik voor het eerst in Groningen kwam en mij hier gelijk thuis voelde. Naast heel gezellig is Groningen ook erg waardevol voor studenten. Zo kan je bij vele studentenverenigingen voor zowel sport als gezelligheid die je studententijd nog veel leuker maken! Maar ook op studievlak heeft Groningen veel te bieden, zo zijn er vrijwel altijd genoeg plekken in de stad om te studeren, zoals in de Universiteitsbibliotheek (UB) of één van de vele andere studieplekken of zelfs koffietentjes. Kortom een stad met waar je zowel veel plezier uit haalt en tegelijkertijd goed kan werken aan je toekomst!

Zelf zit ik bij studentenvereniging A.S.V. Dizkartes, wat voor mij één van de beste beslissingen is geweest in mijn studententijd. Studentenverenigingen verschillen van studieverenigingen op een paar punten. Zo zijn studentenverenigingen vaak informeler dan studieverenigingen en leer je snel veel mensen kennen. Bij Dizkartes zelf vorm je bijvoorbeeld een jaarclub wat bestaat uit 10-15 mensen, waarmee je elke woensdag bij elkaar komt om het gezellig te hebben en daarna naar de kroeg gaat waar iedereen van de vereniging samenkomt. Ik heb zelf bij meerdere verenigingen gezeten, maar vind Dizkartes toch wel echt de leukste.

Naast een jaarclub is er natuurlijk nog veel meer te doen bij Dizkartes. Zo zijn er vele commissies die de vereniging draaiende houden en zijn er ook vele disputen waarbij aangesloten kan worden. Zelf zit ik namelijk bij een dispuut en ben ik daarnaast ook voorzitter van de Feestcommissie, waardoor ik nog wat extra gezelligheid opzoek binnen Dizkartes. Met deze commissie zit ik vrijwel elke maandag om het volgende feest te bespreken en doen we daarna een borrel op de kroeg met de andere commissies. Met de Feestcommissie organiseer je namelijk diverse feesten en activiteiten gedurende het jaar bij Dizkartes. Hierbij hoort natuurlijk het Oktoberfest waar je voor een klein bedrag onbeperkt drankjes kan bestellen, maar ook reizen we af naar een van de zuidelijkste puntjes van Nederland om carnaval te vieren bij onze zustervereniging in Maastricht. Als voorzitter van de Feestcommissie heb ik daarnaast ook erg veel contact met het bestuur, de locatie, de dj’s en andere bedrijven.

Naast dat er bij Dizkartes veel leuke activiteiten worden ondernomen, zijn er ook nog veel commissies en disputen om nog net wat actiever te worden als je dat zou willen. Zo is er bij Dizkartes altijd wel iets nieuws te ontdekken. Het klinkt natuurlijk cliché, maar bij een vereniging maak je echt vrienden voor het leven. Dit kunnen ook veel oud-leden zeker bevestigen die nog met enige regelmaat hun oud club/dispuuts/commissiegenoten spreken.

WhatsApp_Image_2023-05-12_at_17.56.15.jpeg