Dizkartes heeft maar liefst 60 verenigingshuizen. Zo kent de Vereniging zowel mannelijke, vrouwelijke als gemengde huizen. Dizkartes biedt nieuwe leden de mogelijkheid om een kamer binnen een Dizkartes-huis te krijgen. Dizkarteshuizen zijn onder te verdelen in:

  • Gemengde huizen (gedeeld met andere verenigingen);

  • Dispuutshuizen (enkel leden van het dispuut wonen hier);

  • Reguliere huizen (enkel leden van Dizkartes wonen hier, dit kan zowel man, vrouw of gemengd zijn).

Dizkarteshuizen hebben ieder zijn eigen tradities en activiteiten. Je kunt hierbij denken aan een 'Oud huisgenoten dag', 'Blind date diner' maar ook vakanties en weekendjes weg. Word je lid bij Dizkartes en wil je zelf een Dizkarteshuis wonen? Kijk dan op www.myhospi.nl voor beschikbare kamers in Dizkarteshuizen!

Jasper - Huize Hengelaars

Hey! Ik ben Jasper en in 2020 ben ik bij Dizkartes gegaan. Na een jaar in Groningen gestudeerd te hebben besloot ik op zoek te gaan naar een nieuw huis, aangezien ik een ietwat studentikozer huis ambieerde. Dit heeft mij gebracht bij het mooie Huize Hengelaars, waar ik in December 2021 introk.

Huize Hengelaars is het grootste huis van de vereniging en met 8 actieve gasten is het een begrip geworden bij vele leden. Sinds de oprichting in mei 2015 zijn er tradities ontstaan zoals de huisnamen, het drieminutenspel, kaaswielen en de jaarlijkse oud-huisgenotendiners (OHD’s). Met 28 (oud)huisgenoten is de term ‘Hengelaars Hoog’ niet weg te denken van de kroeg. Een goed voorbeeld van hoe wij als huis een mooie avond beleven is onze meest recente hospi, waar het weer eens raak was. Eerst natuurlijk kennismaken met elkaar, waarbij er vele bakken werden getrokken en de drieminutenspellen ons om de oren vlogen. De kaaswielen vlogen door de gangen van ons huis waarna we richting de kroeg vertrokken. Daar was het op dat moment commissie-avond, een doorgaans rustige avond waarbij de barcommissaris (BC) het over het algemeen makkelijk heeft. Deze avond werd dat echter anders, want met 8 man sterk kwamen wij de Bovenbar in en namen de sfeer over. We proosten en bestellen nog vele biertjes, en de flessen sterk bleven ook niet onaangeraakt. Achteraf zei de BC dat ‘’Hengelaars de nadruk legde op zuipen en zooien’’, wat we ook zeker niet kunnen ontkennen. 

Na onze roes te hebben uitgeslapen zitten we samen op de volgende ochtend brak McDonald’s te bestellen, bespreken we de pieken en de dalen van de avond ervoor en trekken we er maar weer eentje los voor de smaak. Er wordt een potje gedart, met een kaaswiel gegooid, en we zetten nog een paar any’s in voor het vermaak van de rest.  Hengelaars Hoog!

Jasper alias Ruud

WhatsApp_Image_2023-05-15_at_20.50.47_2.jpeg