Nostradames

Over dit verband

Sinds het jaar 2000 maakt damesdispuut Nostradames Dizkartes onveilig. Ooit begonnen met 8 oprichters, ook wel de Oude Acht genoemd. En nu uitgegroeid tot een groep van 70 Nostradames, waarvan 58 inmiddels Olle Grieze zijn, oftewel oud-lid. Onze oud-leden zien we nog regelmatig met vaste activiteiten in het jaar, zoals het Nieuwjaarsdiner, de Dies en het altijd legendarische Dispuutsweekend. Ook nemen we elk jaar nieuwe leden aan die Grunntjes worden genoemd. Ze zijn te herkennen aan hun prachtige roze tuinbroek.

Nostradames zijn te herkennen aan de man met de baard (de echte Nostradamus) op hun rug, aan de jasjes met roze blauwe strepen of aan een goede verkleedoutfit. Voor elke bijzondere, of niet zo bijzondere, gelegenheid worden namelijk de beste outfits weer uit de kast gehaald. Waar Nostradames ook bekend om staat is het spelen van spelletjes. Van een goed potje Weerwolven of drankspelletjes op de kroeg, we doen overal even fanatiek aan mee. Want ook van een drankje zijn wij niet vies.

Zo genieten wij graag van Japie’s, liefst met echte Groningse jenever. Onze doelstelling is dan ook om Dizkartes bekend te maken met de Groningse cultuur en de Ommelanden. Al vele jaren zijn we met ND naar de FC geweest en in 2012 hebben we voor de vereniging een proeverij bij Hooghoudt georganiseerd.

Naast al deze activiteiten zien we elkaar vaak buiten de kroeg. Samen studeren, sporten, terrasjes pakken en naar de Hoornse plas.

Een tijdje terug vond bovendien ons IIIe lustrum plaats. Met als lustrumthema: 'ND on Top of the World!' hebben wij genoten van ons 15-jarige bestaan. We gaven dat jaar ook ons prachtige lustrumfeest: 'Er gaat niets boven Groningen!' Daarnaast zijn we met alle actieve Nostradames en de Olle Griezen op lustrumweekend geweest in een prachtig onderkomen en in mei hebben we ons lustrumjaar afgesloten met een fantastische reis naar Kos. Kortom: een lustrumjaar om nooit te vergeten. Op naar het volgende lustrum met nog meer Nostradames erbij!

Rest ons nog 1 ding te zeggen: Nostradames, voorspel en heers!

https://www.instagram.com/dispuutnostradames/