Brakke Brunchcommissie

Over dit verband

De Brakke Brunchcommissie vindt haar oorsprong in de 4e en 5e eeuw Na Christus. Tijdens deze eeuwen hadden de Germaanse Bourgondiërs een ritueel dat ze "Bräcke Brunch" noemden. In dit ritueel werden er na een groot feest de avond ervoor bij zonsopgang vele everzwijnen werden geconsumeerd onder (uiteraard) het genot van een speciaalbiertje.

Aangezien het bij zonsopgang nog regelmatig voorkomt dat de waarde sociëteitscommissie na zit te borrelen, is er besloten om de Brakke Brunch zoals wij die vandaag de dag kennen om 13:00 te laten beginnen, en deze vervolgens tot 16:00 uur te laten duren.

De Brakke Brunch heeft sindsdien continu veranderingen ondervonden (en deze vinden nog steeds plaats). Sinds een aantal jaren is het eten van everzwijnen echter veranderd naar het eten van 6 vleessoorten (filet americain, ham, chorizo, zalm, kipfilet & bacon), om het assortiment iets breder te maken. Wel worden er nog steeds speciaalbiertjes geserveerd.

Naast broodjes serveren (of laten serveren door de Club vd Week), is de BBC veel meer dan alleen #1 in beleggen. We zijn ook altijd in om een kaartje te leggen, een dobbelsteentje te gooien of natuurlijk heel hard te zuipen.

Ook zijn wij wel in voor een mooie roddel. Met leden in 4 tapploegen, bestuur, lustrumbestuur en de FAC blijft geen enkele regel onopgemerkt. Want wie de meeste chops instuurt, hoeft geen broodjes te smeren, waarna deze persoon elitair aan de bar mag zitten en bevelen mag geven.

Kortom, hier wil je elke week bij zijn. BBC '14-'15 - #1 IN BELEGGEN!

Oudverbanden