Nadat je je officieel hebt ingeschreven bij Dizkartes, ga je een aantal mooie en onvergetelijke maanden tegemoet. De eerste maandag na de KEI-week gaat de introductieperiode van start. Deze periode bestaat uit twee onderdelen: het kamp en de introductieweek. We hebben niet voor niets de leukste introductietijd, daarom zul je gelijk vanaf het begin de gelijkwaardigheid ervaren die onze vereniging uniek maakt.

Het doel van de introductieperiode is het kennismaken met je jaargenoten en wegwijs worden binnen de Vereniging.

De Introductieweek - Introductie 23 'Onbegrensd'
De introductieperiode start op de Sociëteit. Hier leer je de komende dagen al je jaargenoten kennen! De Introductiecommissie organiseert een breed scala aan activiteiten. Een van die activiteiten is het kennismaken met de verbanden van Dizkartes. Zo ga je bijvoorbeeld met een Running Dinner langs de Disputen en maak je een clubmiddag mee bij ouderejaars. Zo krijg je tijdens je eerste week meteen een goed beeld van de Vereniging en haar leden.

Het Kamp
Na de introductieperiode ga je verder naar het kamp. In een kampeerboerderij in Drenthe worden alle aspirant-leden van Dizkartes ontvangen door de enthousiaste leden van de Kampcommissie en de Kampmedewerkers. Alles wordt uit de kast getrokken om ervoor te zorgen dat je de andere aspirant-leden in een korte tijd nog beter leert kennen. De activiteiten variëren van groepsopdrachten tot sportieve buitenactiviteiten. 's Avonds zijn er feesten in de stijl die je gewend bent van de introductietijd. Ook het Bestuur komt op bezoek om zich voor te stellen en mee te feesten.

De Integratieperiode
Na de introductieperiode wordt het tijd om met een groep van zo’n acht tot veertien jaargenoten een jaarclub te gaan vormen. Dit gebeurt tijdens de integratieperiode. De Integracie zal tijdens deze periode elke week verschillende activiteiten organiseren, waarbij je jouw jaargenoten nog beter leert kennen zodat je een hechte jaarclub kan vormen!

De Clubcie-periode
In deze periode volg je met jouw aspirant-jaarclub de weg naar een officiële jaarclub. Aan de hand van opdrachten krijgt jullie jaarclub een eigen identiteit en leer je elkaar steeds beter kennen. Een van de opdrachten is dat je met je aspirant-jaarclub een avond de bar mag runnen en aankleden in een door jullie bedacht thema. Ook maakt iedere aspirant-jaarclub een korte film en schrijf je een clublied. Aan het einde van de Clubcie-periode worden jullie geïnaugureerd als officiële jaarclub der A.S.V. Dizkartes. Dit is ook het moment dat jullie in clubkleding de sociëteit mogen betreden.