Dizkartes kent 21 commissies. De Commissies hebben een eigen identiteit en doelstelling die ze uitdragen aan de rest van de Vereniging. Commissies organiseren meerdere activiteiten binnen de vereniging. Elke commissie heeft een voorzitter, penningmeester en een aantal leden. Samen werken zij toe naar het hoogtepunt van hun commissie, dit kan variëren van het maken van de almanak tot het organiseren van gaafste feesten.

Hieronder zie je een paar voorbeelden van commissies:

  • Snowcie: deze commissie organiseert de jaarlijkse skireis. Denk bijvoorbeeld aan het zoeken naar een geschikte locatie, een programma maken en het organiseren van de gehele reis. Jaarlijks gaan er circa 100 leden van onze mooie vereniging mee.
  • KEI-commissie: deze commissie organiseert de KEI-week. De KEI-commissie kiest ieder jaar weer een mooi thema waarbij zij leuke activiteiten organiseren en zorgen dat de KEI-week in goede banen verloopt. Daarnaast maakt de KEI-commissie ook uitgebreid reclame voor het aantrekken van nieuwe leden.
  • Festivalcommissie: deze commissie organiseert het jaarlijkse Overuren Festival waar meer dan 500 leden de tijd van hun leven hebben. Afgelopen jaren hebben hier artiesten gestaan als La Fuente, Tony Jr., Mr. Polska, Mr Belt & Bezol, Trobi, Fokke Simons, Turfy Gang en nog velen anderen. 
  • Zeilkampcommissie: deze commissie organiseert het jaarlijkse zeilkamp. Jaarlijks gaan circa 100 leden op zeilkamp naar een locatie in Friesland. Hier kunnen zij genieten van een weekend op het water. Ook voor mensen zonder zeilervaring ontbreekt het niet aan gezelligheid.
  • FAC: ook is het mogelijk om je aan te sluiten bij de FAC (foto's). Op evenementen en tijdens verschillende activiteiten maak je beeldmateriaal die leden op een later moment terug kunnen kijken. Hier zijn vaak de mooiste taferelen op te zien.
  • Almanak: deze commissie maakt ieder jaar de almanak. De almanak is het jaarboek waar verschillende verhalen, ledenlijsten, jaarclubs, disputen en andere verbanden in staan. Een jaar lang werk je naar een eindproduct toe die ieder lid ontvangt.
  • Feestcie: deze commissie organiseert meerdere grote feesten binnen de Vereniging. Denk bijvoorbeeld aan White Christmas, Oranje Nacht, Oktoberfest, Carnaval en nog vele andere feesten.
My_project-1_1.png