Dizkartes kent inmiddels 21 commissies. De Commissies hebben een eigen identiteit en doelstelling die ze uitdragen aan de rest van de Vereniging. Commissies organiseren meerdere activiteiten binnen de vereniging. Ze worden aangesteld door het Bestuur. Elke commissie heeft een voorzitter, penningmeester en een aantal leden. Samen werken zij toe naar het hoogtepunt van hun commissie, dit kan variëren van het maken van de almanak tot het organiseren van ons jaarlijkse festival. 

Hieronder zie je een paar voorbeelden van commissies:

  • Snowcie: deze commissie organiseert de jaarlijkse skireis. Denk bijvoorbeeld aan het zoeken naar een geschikte locatie, een programma maken en hebben contact met de andere zusterverenigingen. Jaarlijks gaan er circa 100 leden van onze Vereniging en andere zusterverenigingen mee op skireis. 
  • KEI-commissie: deze commissie organiseert de KEI-week. Denk bijvoorbeeld aan het verzinnen van de programma, promotiematerialen ontwikkelen en leidt alles in goede banen tijdens de KEI-week
  • Festivalcommissie: deze commissie organiseert het jaarlijkse Overuren Festival. Hier komen jaarlijks meer dan 700 mensen op af. Afgelopen jaren hebben hier artiesten gestaan als La Fuente, Tony Jr., Mr. Polska, Mr Belt & Bezol, Trobi, Fokke Simons, Turfy Gang en nog velen anderen. 
  • Zeilkampcommissie: deze commissie organiseert het jaarlijkse zeilkamp. Jaarlijks gaan circa 100 leden op zeilkamp naar een locatie in Friesland. Hier kunnen zij genieten van een weekend op het water. Ook mensen zonder zeilervaring kunnen mee op zeilkamp. 
  • Studio 21 & FAC: ook is het mogelijk om je aan te sluiten bij Studio 21 (film) & FAC (foto's). Op evenementen en tijdens verschiillende activiteiten maak je beeldmateriaal die leden op een later moment terug kunnen kijken.
  • Almanak: deze commissie maakt ieder jaar een almanak. Een almanak is een jaarboek waar verschillende verhalen, ledenlijsten, jaarclub, disputen en andere verbanden in staan. Een jaar lang werk je naar een eindproduct toe die ieder lid ontvangt.
  • Feestcie: deze commissie organiseert meerdere grote feesten binnen de Vereniging. Denk bijvoorbeeld aan White Christmas, Oranje Nacht, Oktoberfest, Carnaval en nog vele andere feesten.
My_project-1_1.png