Wanneer je lid bent geworden bij Dizkartes zal je een jaarclub vormen met je mede jaargenoten. Een jaarclub zal bestaan uit 7 tot 14 personen. Dit worden jouw vrienden voor het leven en hiermee bouw je een band op om nooit te vergeten. Elke woensdagavond gaan jullie naar de Sociëteit om andere jaarclubs te ontmoeten en om een feestje te bouwen. Naast de woensdagavond komen jaarclubs ook vaak samen om te sporten, studeren of op stap te gaan. Met deze club vrienden ga jij een geweldige studententijd tegemoet. Ook na je actieve tijd bij Dizkartes is je jaarclub iets wat blijft bestaan. Vele Dizkartianen zien elkaar geregeld nog op weekendjes weg, clubvakanties of borrels.

Iedere eerstejaars wordt geholpen met het vinden van een jaarclub door de verschillende onderdelen van het eerstejaarstraject. Het eerstejaarstraject bestaat uit de volgende onderdelen:


De Introductieweek - 19 t/m 24 augustus 2024
De introductieperiode start op de Sociëteit. Hier leer je de komende dagen al je jaargenoten kennen! De Introductiecommissie organiseert een breed scala aan activiteiten waardoor jij de andere eerstejaars en de vereniging leert kennen. Zo doe jij bijvoorbeeld met andere eerstejaars mee aan een Running Dinner bij verschillende Disputen en maak je een clubmiddag mee bij ouderejaars. Op deze manier krijg je tijdens je eerste week meteen een goed beeld van de Vereniging en haar leden. Daarnaast kan je de introductieweek gebruiken om een start te maken met vinden van mensen voor een jaarclub. Wees niet getreurd als je hierbij niet aanwezig kan zijn. Er zijn nog genoeg activiteiten waaraan je kan deelnemen om een jaarclub te vinden.


Het Kamp - 26 t/m 28  augustus 2024
Na de introductieperiode ga je verder naar het kamp. In een kampeerboerderij in Friesland worden alle eerstejaars van Dizkartes ontvangen door de enthousiaste leden van de Kampcommissie en de Kampmedewerkers. Alles wordt uit de kast getrokken om ervoor te zorgen dat je de andere eerstejaars in een korte tijd nog beter leert kennen. De activiteiten variëren van groepsopdrachten tot sportieve buitenactiviteiten. 's Avonds zijn er feesten in de stijl die je gewend bent van de introductietijd. Ook het Bestuur komt op bezoek om zich voor te stellen en mee te feesten.


De Integratieperiode
Na de introductieperiode wordt het tijd om met een groep van zo’n acht tot veertien jaargenoten een jaarclub te gaan vormen. Dit gebeurt tijdens de integratieperiode. De Integracie zal tijdens deze periode elke week verschillende activiteiten per week organiseren, waarbij je jouw jaargenoten nog beter leert kennen zodat je een hechte jaarclub kan vormen! Ook zullen ze waar nodig eerstejaars helpen bij hun zoektocht naar een jaarclub. 


De Clubcie-periode
In deze periode volg je met jouw aspirant-jaarclub de weg naar een officiële jaarclub. Aan de hand van opdrachten krijgt jullie jaarclub een eigen identiteit en leer je elkaar steeds beter kennen. Aan het einde van de Clubcie-periode worden jullie geïnaugureerd als officiële jaarclub der A.S.V. Dizkartes. Dit is ook het moment dat jullie in clubkleding de sociëteit mogen betreden. Het doel van de clubcie is om een nog hechtere band met elkaar te krijgen en echt vriendschappen voor het leven te smeden.