AaBC, Schuitendiep en Peperstraat

Ondanks de jonge leeftijd van de Vereniging heeft Dizkartes meerdere Sociëteiten in de stad Groningen gehad. De Vereniging nam haar eerste intrek in het het literaire café AaBC. Hier kon Dizkartes de avonden afhuren en was het elke woensdag om 21:30 tijd voor de Dizkartianen om te borrelen. Na 5 jaar werd besloten om te zoeken naar een nieuw pand voor de Dizkartianen om vaker te kunnen borrelen en te kunnen groeien als Vereniging. Dizkartes was in die tijd razend populair waardoor er te weinig ruimte was om alle leden te ontvangen. Een nieuw pand aan het Schuitendiep werd de tweede Sociëteit van de Vereniging. Ook dit pand werd gehuurd, echter konden de leden voor het eerst de kroeg hier wel volledig zelf inrichten. Al snel bleek ook dat dit pand door de gestage groei van Dizkartes niet alle leden kon houden. Sinds 2001 is A.S.V. Dizkartes te vinden aan de Peperstraat 21. Dit zeventiende eeuws pakhuis met meerdere barren, een eigen bibliotheek en commissieruimtes is tot op de dag van vandaag dé plek waar Dizkartianen elkaar treffen.


Sociëteit der A.S.V. Dizkartes​​​​​​​​​​​​​​

Benedenbar

De benedenbar is dé feestzaal van Dizkartes. Dizkartianen feesten hier elke woensdag en donderdag tot in de late uren. Wanneer je binnenkomt kun je direct een drankje bestellen aan de bar en doorlopen naar de dansvloer. Hier heb je alle ruimte om samen met je commissie, jaarclub of dispuut je eigen feestje te bouwen. Ook beschikt de zaal over een podium en een DJ-booth waar de dj-commissie hitjes draait.


Bovenbar

Rustig borrelen en genieten van speciaalbieren kan in de bovenbar van Dizkartes. Dit bruincafé geeft Dizkartianen alle ruimte om goede gesprekken te voeren, spellen te spelen of even bij te komen van de drukkere benedenbar. Elke maandag komen de commissies van Dizkartes hier samen na het vergaderen en om de week op vrijdag is er een vrijmibo.


Bibliotheek

Dizkartes beschikt over een eigen bibliotheek. In deze ruimte kan vergaderd en gestudeerd worden. Vanuit de bibliotheek heb je een goed uitzicht op de Peperstraat. Tijdens de jaarlijkse Dies wordt de ruimte eenmalig geopend als kroegruimte waar Dizkartianen kunnen feesten.


Commissieruimte en Bestuurskamer

In de nok van de Sociëteit bevinden zich de commissiekamer en de Bestuurskamer. In de commissiekamer kunnen commissies de gehele week vergaderen of zich voorbereiden op een activiteit. Het Bestuur werkt dagelijks aan de andere zijde. Dizkartianen zijn altijd welkom om hier langs te komen voor vragen of om een praatje te maken.

Pand_1.JPG