Wij zijn de grootste gelijkwaardige studentenvereniging van Nederland waar je vanaf dag één alles uit je studententijd haalt.

In 1990 heeft een KEI-groep A.S.V. Dizkartes opgericht en sindsdien is de Vereniging niet meer weg te denken uit het Groninger studentenleven. Vierendertig jaar later heeft Dizkartes meer dan duizend leden en een eigen pand in het hart van het centrum. Toch is de instelling van de Vereniging nooit veranderd. Dizkartes kent geen ontgroening, maar is gefocust op het leren kennen van de Vereniging en alle verbanden en leden. Met de pijlers diversiteit, gelijkwaardigheid en dynamiek trekt Dizkartes allerlei verschillende mensen aan. Zo is dit de Vereniging geworden waar iedereen zijn plek kan vinden.

Disputen

0

Dizkartes kent inmiddels 15 disputen waarvan 7 mannen- en 8 vrouwendisputen. Elk dispuut heeft zijn eigen tradities en karakter dus er is voor ieder wat wils!

Jaarclubs

0

Je jaarclub vormt de basis van je lidmaatschap bij Dizkartes. Na de introductieperiode begint de clubvormingsperiode, hierin ga je een club vormen samen met 8 tot 14 anderen.

Commissies 

0

Dizkartes kent vele commissies en iedereen is vanaf het begin van zijn of haar lidmaatschap welkom om voor elke commissie te solliciteren!

Huizen

0

Dizkartes kent een groeiende huizencultuur, zo ontstaan er elk jaar meerdere nieuwe huizen in Groningen en worden er mooie activiteiten georganiseerd voor Dizkartes huizen.

Vriendschap voor het leven.

De vriendschappen die je bij Dizkartes opbouwt zijn levenslang. Je vormt je jaarclub, kan bij een dispuut gaan en leert allerlei verschillende leden kennen bij commissies, genootschappen of disciplines. Zo maak je vrienden voor het leven!

Word lid

Eindeloos mooie feesten!

Niet alleen viert Dizkartes feest op de maandagen (commissieavond), woensdagen (jaarclubavond) en donderdagen (dispuutsavond), ook vieren we verschillende feesten door het jaar heen. Oktoberfest, White Christmas en verschillende activiteiten worden druk bezocht. Ook wordt de Dies, de verjaardag van de Vereniging, ieder jaar gevierd en sluiten we het collegejaar af met ons eigen Overuren Festival!


Dizkartes_FAC_L285547.jpg
Dizkartes-3.png

De Sociëteit

Sinds 2001 is de monumentale Sociëteit aan de Peperstraat de thuisbasis van Dizkartes. Gedurende de week vinden hier borrels en feesten plaats, maar ook kunnen commissies en andere verbanden hier vergaderen. Er worden veel activiteiten in het pand georganiseerd en het Bestuur zit dagelijks in de Bestuurskamer te werken.

Ontdek meer

Nieuws

Geen recent nieuws om te tonen. Bekijk ons volledige nieuwsoverzicht.